בתפיסה שלנו מדע בדיוני וקומדיות רומנטיות הם הז'אנרים הכי רחוקים שרק אפשר. אז למה הם כל כך דומים? ארבע חובבות מדע בדיוני, פנטזיה ונשיקות בגשם יספרו לכן על הקשר ההדוק בין הז'אנרים הפנטסטיים לקומדיות רומנטיות, על הבעיות שמתעוררות כשמנסים לשלב אלמנטים פנטסטים בסיפורי אהבה, ולמה אסור בתכלית האיסור להתחיל עם אישה אקראית שפגשת כשחזרת אחורה בזמן.
הן רק חברות טובות (סיון קוטיק): "המיניות שלי היא לא הדבר המעניין ביותר בי", אמרה קוסימה מאורפן בלאק. אהבת נשים בקומדיות רומנטיות מוצגת בדרך כלל באור היציאה מהארון, אך לא כך הדבר ביצירות ז'אנר רבות. בהרצאה נביט במיקרו קומדיות רומנטיות בתוך דרמות ז'אנר ונראה שלמגדר אין משמעות כשאנחנו בעתיד.
בחזרה לעתיד: קומדיה רומנטית? (מעין שיר): בין קומדיות רומנטיות שיש בהן מסע בזמן לבין סרטי מסע בזמן שיש בהם גם רומנטיקה מפריד קו דק ומטושטש. דרך דוגמאות מהז'אנר, כמו "שאלות נפוצות על מסע בזמן", ומהקומדיה הרומנטית (למשל "הבית באגם") ננסה להבין איפה עובר הגבול ביניהן.
גוף שני רבים (רוני קרופניק): החלפת גוף – בין אמא לבת, בין בני הזוג או בין חברים טובים, היא רעיון שחוזר בהרבה מאוד קומדיות רומנטיות. גם מעבר מגוף צעיר למבוגר קורה לא מעט, ומחולל לא מעט צרות. בהרצאה נבין אילו מנגנונים מוחיים אמורים להשתנות כדי שנוכל להחליף גוף, מה אמור להשתבש, ואיך ג'יימי לי קרטיס יכולה לנגן בגיטרה ב"שישי הפוך".
מאויבים לאוהבים (הדס סלוין): סרטי ז'אנר רבים, ובראשם סרטי גיבורי-על, משתמשים בטרופים ובמוסכמות של קומדיות רומנטיות לתיאור חברות בין גברים. איך החיבור הזה קורה בפועל ומה הוא נותן?
רוני קרופניק (מנחה): דוקטורנטית למדעי המוח, מורה וחברת סגל בכנסים.
הדס סלוין: דוקטורנטית למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, מרצה במגוון מסגרות וחובבת מדע בדיוני מושבעת.
סיון קוטיק: מדריכת תוכנה, משחקת ומנחה משחקי תפקידים וקוראת נלהבת.
מעין שיר: אנליסטית בתחום הבינה המלאכותית, מקדישה את רוב זמנה למסתרי האינטרנט.